Een kans voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt

Peters Installatietechniek speelt met MVO kort op de bal

MVO verzorgt payroll oplossing voor Peters Installatietechniek

Project Info

Client Peters Installatietechniek
Skills Installatietechniek
Tags

Project Description

Peters Installatietechniek speelt met MVO kort op de bal

Vanaf het eerste uur werken ze samen: MVO Solutions en Peters Installatietechniek. Niet zo vreemd als je beiden in hetzelfde pand zit. Maar voor een goede samenwerking is meer nodig. Overeenkomsten in bedrijfscultuur, manier van werken en een goede communicatie zijn belangrijke ingrediënten.

Sinds 2001 is het installatiebedrijf gevestigd op industrieterrein Kollenburg in Didam. MVO Solutions trok in 2013 in hetzelfde pand. Hendrik Dijkstra, technisch directeur van Peters Installatietechniek, maakte onder andere kennis met Metin Durmus, één van de directieleden van MVO, én met hun dienstverlening. Hendrik kijkt met een tevreden blik op die samenwerking: “Als totaalinstallateur pakken wij verschillende projecten op. Zowel voor particuliere als zakelijke klanten verzorgen wij het installatiewerk in werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. We doen vooral veel seriematige nieuwbouw bij diverse grote, bouwkundige opdrachtgevers. Bij dergelijke omvangrijke projecten zien wij een piek in werkzaamheden aankomen en hebben we tijdelijk extra mensen nodig. Dat zijn de momenten waarop we MVO inschakelen.” Gemiddeld heeft Peters Installatietechniek drie tot tien monteurs van MVO op projecten. “De personen wisselen nog wel eens, maar sinds een jaar werken we met een vast clubje en dat werkt heel prettig”, vertelt Hendrik. “Zij kennen onze werkwijze, onze leidinggevenden en de materialen waar we mee werken. Zo spelen we kort op de bal”, vindt hij.

Cultuur van leren en ontwikkelen
Ook in bedrijfscultuur vinden MVO en Peters Installatietechniek elkaar. De technisch directeur legt uit: “Zowel MVO als wij zijn een erkend leerbedrijf. Dus het komt regelmatig voor dat mensen binnen ons bedrijf een leertraject volgen en vervolgens blijven. Die visie op kwaliteit- en talentontwikkeling delen we”, aldus Hendrik. MVO selecteert de mensen voor de projecten van Peters Installatietechniek zorgvuldig en blijft ook tijdens projecten in beeld. Hendrik ligt toe: “Als duidelijk is wat het project inhoudt neem ik contact op met Mark Regterschot van MVO Solutions. Hij selecteert monteurs uit hun bestand op basis van vereiste kennis en vaardigheden, maar óók op basis van hun interesses. Zo doen de monteurs werk dat ze leuk vinden en dat merk je. Ze werken met plezier voor MVO.”

Heldere communicatie
Bij aanvang van een project legt MVO de afspraken duidelijk vast. Hendrik lacht: “We zitten dan wel in hetzelfde pand en lopen makkelijk bij elkaar binnen, maar voor de goede orde leggen we afspraken altijd netjes schriftelijk vast. De communicatie is daardoor heel helder en, niet onbelangrijk, MVO komt haar afspraken altijd keurig na.”

Uitzendondernemer van het jaar
Hendrik is een tevreden klant en heeft bewondering voor de doortastende ondernemers. “MVO is in een economisch lastige tijd gestart. Maar met een goed plan, een flinke dosis lef en veel doorzettingsvermogen. En moet je kijken waar ze nu staan! Ik vind het enorm knap dat ze in 2016, slechts drie jaar na de start, al beloond zijn met de titel Uitzendondernemer van het jaar. Wat mij betreft helemaal verdiend. Ik hoop nog lang met hen samen te werken.”

MVO Solutions ook voor u?
Bent u benieuwd of de dienstverlening van MVO Solutions bij uw bedrijf past? Ga gerust in gesprek met Metin Durmus. U bereikt hem via 06-52525906 of m.durmus@mvosolutions.nl. U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.