i uitzendondernemer van het jaar

Banen realiseren voor jongeren in gemeente Nijmegen

Vele bureaus beloven het, maar MVO maakt het waar: mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt opleiden, motiveren én begeleiden naar een passende, serieuze baan. In Nijmegen spinnen ze er garen bij en zijn ze trots op het gezamenlijk behaalde resultaat.

Een jaar of vier geleden startte de gemeente Nijmegen met een project om moeilijk te bemiddelen mensen weer aan het werk te krijgen. Berrie Schattenberg was hier als adviseur van de toenmalige wethouder van Werk en Inkomen vanaf het begin bij betrokken. “De gemeente werd regelmatig benaderd door bureaus die veel konden betekenen in de begeleiding van mensen, maar geen banen aanboden”, zo herinnert hij zich. “Dat veranderde toen we met Metin Durmus van MVO Solutions in contact kwamen. MVO was de eerste partij die een opleiding bood voor deze doelgroep én via hun brede netwerk de banen regelde.”

Onder de vleugels van leermeesters
In het project werkt MVO samen met een grote projectontwikkelaar in Nijmegen. Deze verbouwt het voormalig Nebo-klooster tot een woon- en werkgemeenschap voor kwetsbare mensen. Metin legt uit hoe het traject in elkaar steekt: “Onder de vleugels van leermeesters krijgen jongeren en bijvoorbeeld ook statushouders, een opleiding tot schilder. Maar misschien nog wel belangrijker: ze krijgen structuur, draaien volwaardig mee in de organisatie, komen in een omgeving waar gepresteerd moet worden én waar ze hun afspraken moeten nakomen. Dat valt niet altijd mee, maar daarin coachen en stimuleren we ze. Als ze laten zien dat ze dit aankunnen, nemen wij ze in dienst en detacheren wij ze bij betreffende ontwikkelaar. Zo creëren we een win-win-win situatie voor in de eerste plaats de werknemer, maar tegelijkertijd voor de projectontwikkelaar én de gemeente.”

Perspectief bieden
Berrie Schattenberg deelt het enthousiasme over het project. “Het is zichtbaar dat de jongeren een vak leren, tastbaar resultaat opleveren en dat motiveert.” De gemeenten en de arbeidsmarktregio Nijmegen hebben hun uitstroominspanningen sinds twee jaar overgedragen aan Het Werkbedrijf Nijmegen en Regio. Het Werkbedrijf heeft het contract met MVO nu uitgebreid naar twintig deelnemers. “Ik vind het heel bijzonder dat we met dergelijke projecten een aanzienlijke groep mensen uit de uitkering halen en perspectief kunnen bieden”, vertelt hij. “MVO komt haar afspraken na. Het is een gemotiveerde club mensen met hart voor de zaak en slagkracht in de uitvoering. Dat maakt het prettig samenwerken met hen”, zo besluit Berrie.

Ook mensen begeleiden van uitkering naar werk?
MVO realiseert concrete banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via een breed netwerk in de bouw en andere branches en met enthousiaste begeleiding bereiken we dit. Wilt u weten wat MVO voor uw gemeente kan beteken? Neem dan contact op met ons via ​024 7640756​, per mail info@mvosolutions.nl of ga naar ons contactformulier.

null

Transport log

null

Techniek

null

Bouw

null

Zorg

MVO Solutions

Ik zoek werk

Zoekt u passend werk?
Bij MVO Solutions denken wij in kansen en mogelijkheden. Wij gaan er vanuit dat ieder mens talenten heeft en daar zoeken wij een passende baan bij. Aan de hand van een uitgebreid intakegesprek met u, maken wij de mens achter de CV zichtbaar. Om u succesvol aan werk te helpen is het belangrijk te weten wat uw drijfveren, ambities en talenten zijn.

MVO Solutions

Ik zoek personeel

MVO Solutions neemt u de zorg uit handen voor personeelsvraagstukken, die om een sociale en maatschappelijk verantwoorde invulling vragen. De Participatiewet en ‘Social Return on Investment (SROI)’ bieden mogelijkheden voor ondernemers om sociaal en duurzaam ondernemen in de praktijk te brengen. Wij helpen u dit succesvol te realiseren.

null

Informatie voor overheid

MVO Solutions werkt in opdracht van aanbestedende gemeenten, diensten en bedrijven. Wij verbinden leveranciers aan de sociale doelstellingen van de gemeenten, o.a. door social return. De behoeften en mogelijkheden van werkgevers zijn leidend: een vraaggerichte aanpak.

PSO

Hoe hoog komt u op Presentatieladder Socialer Ondernemen?

Lees meer

MVO

Word ook een Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer

Lees meer

SROI

Alles wat u wilt weten over Social Return on Investment?

Lees meer

Reïntegratie

Wat als uw bedrijf te maken krijgt met veranderingen

Lees meer