i uitzendondernemer van het jaar

Peters installatietechniek speelt met MVO kort op de bal

Vanaf het eerste uur werken ze samen: MVO Solutions en Peters Installatietechniek. Niet zo vreemd als je beiden in hetzelfde pand zit. Maar voor een goede samenwerking is meer nodig. Overeenkomsten in bedrijfscultuur, manier van werken en een goede communicatie zijn belangrijke ingrediënten.

Sinds 2001 is het installatiebedrijf gevestigd op industrieterrein Kollenburg in Didam. MVO Solutions trok in 2013 in hetzelfde pand. Hendrik Dijkstra, technisch directeur van Peters Installatietechniek, maakte onder andere kennis met Metin Durmus, één van de directieleden van MVO, én met hun dienstverlening. Hendrik kijkt met een tevreden blik op die samenwerking: “Als totaalinstallateur pakken wij verschillende projecten op. Zowel voor particuliere als zakelijke klanten verzorgen wij het installatiewerk in werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. We doen vooral veel seriematige nieuwbouw bij diverse grote, bouwkundige opdrachtgevers. Bij dergelijke omvangrijke projecten zien wij een piek in werkzaamheden aankomen en hebben we tijdelijk extra mensen nodig. Dat zijn de momenten waarop we MVO inschakelen.” Gemiddeld heeft Peters Installatietechniek drie tot tien monteurs van MVO op projecten. “De personen wisselen nog wel eens, maar sinds een jaar werken we met een vast clubje en dat werkt heel prettig”, vertelt Hendrik. “Zij kennen onze werkwijze, onze leidinggevenden en de materialen waar we mee werken. Zo spelen we kort op de bal”, vindt hij.

Cultuur van leren en ontwikkelen
Ook in bedrijfscultuur vinden MVO en Peters Installatietechniek elkaar. De technisch directeur legt uit: “Zowel MVO als wij zijn een erkend leerbedrijf. Dus het komt regelmatig voor dat mensen binnen ons bedrijf een leertraject volgen en vervolgens blijven. Die visie op kwaliteit- en talentontwikkeling delen we”, aldus Hendrik. MVO selecteert de mensen voor de projecten van Peters Installatietechniek zorgvuldig en blijft ook tijdens projecten in beeld. Hendrik ligt toe: “Als duidelijk is wat het project inhoudt neem ik contact op met Mark Regterschot van MVO Solutions. Hij selecteert monteurs uit hun bestand op basis van vereiste kennis en vaardigheden, maar óók op basis van hun interesses. Zo doen de monteurs werk dat ze leuk vinden en dat merk je. Ze werken met plezier voor MVO.”

Heldere communicatie
Bij aanvang van een project legt MVO de afspraken duidelijk vast. Hendrik lacht: “We zitten dan wel in hetzelfde pand en lopen makkelijk bij elkaar binnen, maar voor de goede orde leggen we afspraken altijd netjes schriftelijk vast. De communicatie is daardoor heel helder en, niet onbelangrijk, MVO komt haar afspraken altijd keurig na.”

Uitzendondernemer van het jaar
Hendrik is een tevreden klant en heeft bewondering voor de doortastende ondernemers. “MVO is in een economisch lastige tijd gestart. Maar met een goed plan, een flinke dosis lef en veel doorzettingsvermogen. En moet je kijken waar ze nu staan! Ik vind het enorm knap dat ze in 2016, slechts drie jaar na de start, al beloond zijn met de titel Uitzendondernemer van het jaar. Wat mij betreft helemaal verdiend. Ik hoop nog lang met hen samen te werken.”

MVO Solutions ook voor u?
Bent u benieuwd of de dienstverlening van MVO Solutions bij uw bedrijf past? Ga gerust in gesprek met ons via ​024 7640756​ of info@mvosolutions.nl. U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier. Inmiddels zijn we verhuisd naar Doetinchem. Bent u benieuwd……

null

Transport log

null

Techniek

null

Bouw

null

Zorg

MVO Solutions

Ik zoek werk

Zoekt u passend werk?
Bij MVO Solutions denken wij in kansen en mogelijkheden. Wij gaan er vanuit dat ieder mens talenten heeft en daar zoeken wij een passende baan bij. Aan de hand van een uitgebreid intakegesprek met u, maken wij de mens achter de CV zichtbaar. Om u succesvol aan werk te helpen is het belangrijk te weten wat uw drijfveren, ambities en talenten zijn.

MVO Solutions

Ik zoek personeel

MVO Solutions neemt u de zorg uit handen voor personeelsvraagstukken, die om een sociale en maatschappelijk verantwoorde invulling vragen. De Participatiewet en ‘Social Return on Investment (SROI)’ bieden mogelijkheden voor ondernemers om sociaal en duurzaam ondernemen in de praktijk te brengen. Wij helpen u dit succesvol te realiseren.

null

Informatie voor overheid

MVO Solutions werkt in opdracht van aanbestedende gemeenten, diensten en bedrijven. Wij verbinden leveranciers aan de sociale doelstellingen van de gemeenten, o.a. door social return. De behoeften en mogelijkheden van werkgevers zijn leidend: een vraaggerichte aanpak.

PSO

Hoe hoog komt u op Presentatieladder Socialer Ondernemen?

Lees meer

MVO

Word ook een Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer

Lees meer

SROI

Alles wat u wilt weten over Social Return on Investment?

Lees meer

Reïntegratie

Wat als uw bedrijf te maken krijgt met veranderingen

Lees meer