i uitzendondernemer van het jaar

SROI goed geborgd bij Gebr. Van Kessel

Ontzorging, fijne samenwerking en kennis van zaken. Enkele zaken die MVO Solutions kenmerken volgens Richard de Ligt, projectleider bij Gebr. Van Kessel. MVO coördineert voor hen de SROI-verplichtingen in grond-, weg- en waterbouwprojecten die zij uitvoeren. En daar komt heel wat bij kijken.

In aanbestedingen voor civiele projecten neemt de overheid de verplichting op om een deel van het werk te laten uitvoeren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat de aard van de projecten en daarmee de kennis en vaardigheden van het benodigde projectteam telkens verschilt, is het een uitdaging voor bouwbedrijven om aan die verplichtingen te voldoen. Bovendien komt er heel wat regelwerk én soms ook begeleiding van de medewerkers bij kijken. En daar komt MVO in beeld. Gebr. van Kessel schakelt hen in om de Social Return On Investment-taak in opdrachten te verzorgen.

Snel schakelen
Zo stond in de aanbesteding van een wegenbouwproject in opdracht van provincie Gelderland een vaste post voor verloning van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Projectleider Richard de Ligt belt in zo’n geval met Erwin van Bree, één van de directieleden van MVO Solutions. Richard licht toe: “Met Erwin kan ik snel schakelen en hij is mijn centrale aanspreekpunt. We hebben een goede klik en hij weet precies wat er gedaan moet worden. Bovendien heeft Erwin een breed netwerk binnen het werkveld én bij de provincie. De contacten lopen daardoor erg soepel.” Erwin knikt instemmend en vult aan: “Samen bekijken we welke mogelijkheden we binnen het project zien voor social return. In dit geval zocht Gebr. Van Kessel een schoonmaakster annex koffiedame voor het tijdelijke kantoor dat zij voor de projectduur huurden om dicht op het werk te zitten. Deze vonden we in ons eigen personeelsbestand.” “Daarnaast zochten we een verkeersregelaar die MVO via onze vaste partner inschakelde”, gaat Richard verder. “Erwin houdt vervolgens contact met die partner en zorgt ervoor dat de mensen met de juiste vereisten op de klus komen.”

MVO lost SROI-vraagstuk op
Niet alleen in de voorbereiding, ook tijdens het project houdt MVO vinger aan de pols. Richard vertelt: “Gedurende het project schakelt Erwin óók met onze materiaalleveranciers. Hij stemt met hen af in hoeverre zíj mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben en of dit bij kan dragen in de SROI-verplichting die wij hebben. Tijdens de hele projectduur houdt Erwin in de gaten of we aan onze verplichtingen voldoen. Hij monitort, rapporteert en bemiddelt eventueel ook met opdrachtgevers als blijkt dat we ondanks de geleverde inspanningen die verplichting onverhoopt níet halen. MVO lost voor ons een complex vraagstuk op waar we zelf onvoldoende kennis van in huis hebben; ze nemen ons veel werk uit handen. Als bouwonderneming nemen we graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is fijn om hier samen met MVO in op te trekken”, besluit Richard tevreden.

Ook het plezier van samenwerking met MVO ervaren?
Heeft u te maken met vraagstukken op het gebied van social return? En wilt u eens met MVO Solutions van gedachten wisselen hoe we u daarbij kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met ons ​024 7640756​. U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.

null

Transport log

null

Techniek

null

Bouw

null

Zorg

MVO Solutions

Ik zoek werk

Zoekt u passend werk?
Bij MVO Solutions denken wij in kansen en mogelijkheden. Wij gaan er vanuit dat ieder mens talenten heeft en daar zoeken wij een passende baan bij. Aan de hand van een uitgebreid intakegesprek met u, maken wij de mens achter de CV zichtbaar. Om u succesvol aan werk te helpen is het belangrijk te weten wat uw drijfveren, ambities en talenten zijn.

MVO Solutions

Ik zoek personeel

MVO Solutions neemt u de zorg uit handen voor personeelsvraagstukken, die om een sociale en maatschappelijk verantwoorde invulling vragen. De Participatiewet en ‘Social Return on Investment (SROI)’ bieden mogelijkheden voor ondernemers om sociaal en duurzaam ondernemen in de praktijk te brengen. Wij helpen u dit succesvol te realiseren.

null

Informatie voor overheid

MVO Solutions werkt in opdracht van aanbestedende gemeenten, diensten en bedrijven. Wij verbinden leveranciers aan de sociale doelstellingen van de gemeenten, o.a. door social return. De behoeften en mogelijkheden van werkgevers zijn leidend: een vraaggerichte aanpak.

PSO

Hoe hoog komt u op Presentatieladder Socialer Ondernemen?

Lees meer

MVO

Word ook een Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer

Lees meer

SROI

Alles wat u wilt weten over Social Return on Investment?

Lees meer

Reïntegratie

Wat als uw bedrijf te maken krijgt met veranderingen

Lees meer